halellouya כתב:שאלה של מתחילים, כנראה.. לאחרונה עברנו מעוסק פטור למורשה.
כך שרק עכשיו מתחילים להוציא חשבוניות ללקוחות שעדיין לא שילמו. לפי הנחיות המערכת- בזמן תשלום, אני אמורה לשייך את הקבלה לחשבונית ספציפית שהוצאה לפני כן.
אבל, בטופס הקבלה אינני רואה בשום מקום פונקציה של שיוך.
1. איפה למען השם משייכים קבלה לחשבונית??..
2. האם היינו צריכים לשדרג את המערכת במעבר ?
הבהרה:
אופציה לחש' מס וחש' מס קבלה היתה גם קודם, נדמה לי שמי שהתאים את המערכת לעסק, עוד לפני הצטרפותי, התאים לעוסק מורשה.. בזמן שעדיין היינו פטור.
3. לגבי לקוחות שקיבלו שירות לפני כמעט שנה או כמה חודשים, ועדיין לא שילמו (יש לנו לצערי לא מעט), האם רלוונטי להוציא להם חשבונית עכשיו למרות הפרשי הזמנים?
תודה רבה!
הילה.
תודה- הצלחתי לאתר את חשבונך.
לעניינינו:
אתם היום נמצאים במסלול אקספרס- מסלול קטן ומוגבל באפשרויות שהוא מכיל.
לצערנו,
רק לקוחות במסלול מלא יכולים לבצע "התאמת כרטיס ידנית"- לקוחות במסלול אקספרס לא יכולים.
"התאמת כרטיס ידנית"- זוהי אופציה שבעצם מעניקה אפשרות לקחת את המסמכים מסוג חשבוניות מס / קבלה / חשבונית זיכוי שהופקו לחוד ולבצע התאמה (שיוך) ביניהם וככה ניתן להתאים את המסמכים הרלוונטיים ללקוח ולראות איזה מסמך שייך למה.
האפשרות שכן קיימת לכולם זה לדוגמא אם יש לך במערכת חשבונית מס שהופקה על לקוח מסויים, אז כאשר תפיקי קבלה ותבחרי את אותו לקוח, המערכת תזהה את זה ותקפיץ לך חלונית בה יהיה רשום "ללקוח שבחרת יש מסמכים פתוחים- האם המסמך החדש הזה מבוסס על אחד או יותר מהמסמכים האלה?"
כאשר תלחצי 'כן' תיפתח לך חלונית נוספת בו תצטרכי לבחור את המסמך אליו תקשרי את הקבלה (חשבונית מס / תעודת משלוח וכו')
לגבי שאלתך השלישית- לצערנו אנו לא מוסמכים לענות על שאלות חשבונאיות, במקרה הנ"ל עלייך לברר מול מנהל החשבונות שלך שינחה אותך מה הדרך הנכונה.
במידה ותרצו לעבור למסלול המלא- אשמח לתת לכם את כל הפרטים וכיצד לבצע זאת.
בברכה,
דור